Megszépült a Kisavas egy része

Megosztás

Közösségi összefogásnak köszönhetően szombaton megszépítették a Kisavas egy részét a pincék környékén.

Rendhagyó közösségi programot szerveztek október 15-én a Kisavasra – a régi pincékről, borházakról ismert városrészen a tulajdonosok fogtak össze és szépítették meg ingatlanjaik környezetét. A kezdeményezés egyik ötletgazdája az Expert Társaságok tulajdonosa volt. Hajdú László a Miskolc Televíziónak elmondta, az ötlet tulajdonképpen a Technika Háza park megszépítéséből indult ki. 

– Sokan gondoltuk úgy itt az első soron, hogy ez a terület jobb sorsra érdemes, ennek ellenére az állapota az elmúlt években folyamatosan romlott. A mostani beruházással az volt a célunk, hogy a terület régi nívóját visszaadjuk – mondta el Hajdú László.

A munkálatok során az volt az egyik legfontosabb cél, hogy a terület esztétikusabban nézzen ki, mint korábban. Éppen ezért a tulajdonosok egységes festést alkalmaztak mindenhol: a fémfelületeket feketére, míg a falakat pedig fehérre, pasztell színűre festették. Emellett kihelyeztek tíz padot, tizenkét nagy méretű virágládát, emellett pedig növényeket ültetettek, és rendezték a már meglévő elhanyagolt növényzetet is. 

Hajdú László kiemelte, a munkát az önkormányzattal és a Városgazdával együttműködésben, valamint Révész Péternek, a terület önkormányzati képviselőjének támogatásával végezték el. Hozzátette: a mostani akció csak az első lépés volt, szeretnék a közeljövőben a területet tovább szépíteni. (Minap)

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek